ua en ru

Найбільш популярні новини РБК-Україна за тиждень: катастрофа поїзда в Іспанії і народження спадкоємця британського перстола

Незважаючи на те, що минулий тиждень ознаменувалася поповненням у королівській родині Великобританії, новина про народження спадкоємця престолу опинилася в рейтингу найбільш популярних новин на сайті РБК-Україна тільки на четвертому місці. Очолила рейтингу новину про зміну генерального директора в аеропорту "Бориспіль".

Незважаючи на те, що минулий тиждень ознаменувалася поповненням у королівській родині Великобританії, новина про народження спадкоємця престолу опинилася в рейтингу найбільш популярних новин на сайті РБК-Україна тільки на четвертому місці. Очолила рейтингу новину про зміну генерального директора в аеропорту "Бориспіль". Гендиректором призначений Олексій Кочанов.

Зацікавилися наші читачі повідомленням про те, що при отриманні хабара затримали вища посадова особа Національного університету Державної податкової служби. Затриманий вимагав від двох громадян України хабар у розмірі 40 і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до навчального закладу.

Читайте також: Олександра Бартенєва поховають у Феодосії 30 липня

В Іспанії минулого тижня сталася найбільшою за кількістю загиблих з 2004 р. аварія поїзда. Крах міжміського експресу "Мадрид - Ферроль" відбулося 24 липня поруч з містом Сантьяго-де-Компостела в Галісії. З рейок зійшли всі 13 вагонів складу, при цьому чотири з них перекинулися. Загинули 80 людей, число постраждалих досягло 140 осіб.

Увага світової громадськості минулого тижня була прикута до народження сина Герцога і Герцогині Кембриджських. Для наших читачів ця новина не була настільки цікава і в рейтингу найбільш читаних виявилася тільки на четвертому місці. Спадкоємець британського престолу з'явився на світ 22 липня. Хлопчик при народженні важив 8 фунтів і 6 унцій - близько 3,8 кг.

Останнім часом почастішали напади на представників влади, зокрема на мерів міст та депутатів місцевих рад. 27 липня було скоєно напад на мера м. Феодосія в Криму Олександра Бартенєва. Бартеневу вночі в під'їзді його будинку стріляли в спину. Він був госпіталізований в реанімацію і там помер.

Читайте також: Кейт Міддлтон народила сина

У спорті теж відбулося чимало цікавого. Так, лідер мадридського "Реала" Кріштіану Роналду зламав 11-річному підлітку Чарлі Сільвервуду зап'ясті, запустивши м'яч на трибуни зі штрафного. Інцидент стався під час виставкового матчу "Реала" проти британської команди "Борнмут", який завершився з рахунком 6:0. Роналду невдало виконав штрафний - м'яч встромився в натовп уболівальників, що сиділи за воротами, і маленький хлопчик отримав перелом зап'ястя в двох місцях.

У суботу наші читачі слідкували за онлайн-трансляцією матчу за суперкубок Німеччини, володарем якого стала дортмундська "Боруссія", яка обіграла мюнхенську "Баварію".

А сьогодні о Україні відзначали день флоту, а в Росії - День Військово-морського флоту. В урочистостях з цієї нагоди взяли участь моряки двох флотів, що дислокуються в Севастополі. Спільний парад кораблів Чорноморського флоту (ЧФ) Росії і ВМФ України розпочався сьогодні вранці в Севастополі у присутності Президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна. Перші особи на великому рейдовому катері обійшли стрій кораблів ВМС України і ЧФ РФ на внутрішньому рейді Севастопольської бухти.