ua en ru

Samsung в кінці лютого представить нову модель смартфона Galaxy S.

Південнокорейська Samsung Electronics 24 лютого 2014 р. на Всесвітньому мобільному конгресі в Барселоні представить нову модель свого флагманського смартфона Galaxy S.

Південнокорейська Samsung Electronics 24 лютого 2014 р. на Всесвітньому мобільному конгресі в Барселоні представить нову модель свого флагманського смартфона Galaxy S., проте аналітики не впевнені, що переваги нової моделі, такі як більший по розмірах екран, неодмінно призведуть до зростання продажів: адже сьогодні виробники смартфонів змушені працювати в умовах жорсткої конкуренції, яка продовжує посилюватися, передає Reuters.

Samsung представить свій новий продукт через три тижні після публікації звіту, згідно з яким продажі моделі смартфона S4 виявилися нижче прогнозованих. Найбільший у світі виробник смартфонів працює в жорсткій середовищі, де він змушений конкурувати з гігантом Apple, а також китайськими виробниками мобільних пристроїв. Попит на елітні смартфони верхнього цінового сегмента також нівелюється за рахунок перенасиченості ринків даними продуктами.

Очікується, що нова модель Galaxy S5 буде оснащена великим екраном, поліпшеною камерою, а так само біометричними функціями, такими як система розпізнавання райдужки ока або сканер відбитків пальців.

Тим не менш, більший екран моделей S5 навряд чи стане головною причиною зростання продажів нових смартфонів Samsung, так як ринок вже чекає новинок від Apple, яка в цьому році планує представити свої новинки з більшим, ніж у Samsung, екраном. Крім іншого, Аpple має намір забезпечити собі міцні позиції на китайському ринку, після того як компанія в минулому місяці почала продавати свої iPhone через найбільшого за кількістю абонентів оператора мобільного зв'язку China Mobile. Угоду було досягнуто в кінці грудня 2013р. Смартфони Apple iPhone 5s і 5c надійшли в продаж в магазини мережі, що нараховує 700 млн користувачів, 17 січня 2014р. Очікується, що продажі через China Mobile допоможуть Apple збільшити виручку на 20% і відвоювати частку ринку у головного конкурента Samsung.

Не меншу "небезпеку" для Samsung представляє китайська компанія Lenovo Group, яка минулого тижня оголосила про намір придбати підрозділ Google з виробництва смартфонів Motorola Mobility за 2,9 млрд дол. Угода, яка на даний момент чекає схвалення регуляторів, відкриє для Lenovo доступ на американські ринки мобільних пристроїв, де сьогодні домінують Apple і Samsung.