ua en ru

Samsung розробив акумулятори, здатні заряджатися уп'ятеро швидше стандартних

Samsung розробив акумулятори, здатні заряджатися уп'ятеро швидше стандартних Фото: Samsung (flickr.comTechStage)

Ємність акумуляторів збільшиться більш ніж у 1,5 рази

У компанії Samsung розробили акумулятори, здатні заряджатися уп'ятеро швидше за стандартні. Про це повідомляє прес-служба підконтрольної корпорації Samsung науково-дослідної організації Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT).

"Акумулятори на основі графену будуть заряджатися за 12 хвилин замість години, а їхня місткість збільшиться більш ніж у півтора рази", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією вчених Samsung, в розробці SAIT графенові кульки складаються в покриття катода нових акумуляторів, забезпечуючи прискорену зарядку.

Так, ємність нових акумуляторів буде на 45% вище звичайних. Крім того, зросте термін служби акумуляторів завдяки збільшенню числа циклів зарядки-розрядки без втрати потужності.

Крім того, нові акумулятори зможуть нормально працювати при підвищених температурах, що дозволить використовувати їх в електромобілях. У США і Південної Кореї SAIT вже подані заявки на патентний захист нової технології.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що The Time склало топ-10 гаджетів 2017 року. На п'яту позицію рейтингу помістили телефон Samsung Galaxy S8.