ua en ru

"Самопоміч" вийшла з коаліції

"Самопоміч" вийшла з коаліції Фото: Олег Березюк

Про це заявив голова фракції Олег Березюк

Фракція "Самопоміч" прийняла рішення вийти з парламентської коаліції. Про це заявив глава фракції Олег Березюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Причини виходу "Самопомочі" з коаліції

"16 лютого 2016 року український народ став свідком відвертої змови між вищим керівництвом держави з одного боку і олігархами та підконтрольними їм силами в парламенті з іншого. Став очевидним владний союз, в який увійшли частина фракції "Блоку Петра Порошенко", "Народний фронт" і уламки Партії Регіонів, підконтрольні ряду олігархів. Такі дії остаточно розвалили парламентську коаліцію", - пояснив причини рішення про вихід з коаліції Березюк.

Відзначимо, що мова йде про провальному голосуванні за відставку Кабміну у вівторок, 16 лютого.

samop

Фото: "Самопоміч" виходить з коаліції

Також Березюк заявив про готовність "Самопомочи" підтримувати ті законопроекти нової коаліції і Президента України, які будуть сприяти обороноздатності країни, європейської інтеграції та зростанню добробуту людей".

"Ми звертаємося до голови Верховної Ради, ми готові залишити будь-які посади, які у нас на сьогоднішній день є", - зазначив Березюк, відповідаючи на питання, чи готова Оксана Сироід залишити пост віце-спікера Ради.

Зазначимо, раніше Радикальної Партії заявили про можливість створення нової більшості з БПП і НФ.

Нагадаємо, вчора про вихід з коаліції заявила "Батьківщина".