ua en ru

"Самопоміч" вимагає звіт Яценюка за якість нарахування тарифів на газ для населення

"Самопоміч" вимагає звіт Яценюка за якість нарахування тарифів на газ для населення Фото: Олег Березюк

Нардепи засумнівалися в ефективності структур виконавчої влади

Фракція "Самопоміч" у Верховній Раді вимагає від прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка звіт за якість нарахування тарифів на газ для населення. Про це заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк сьогодні під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом двох тижнів працює комісія з перевірки якості нарахування тарифів на газ. І що ми бачимо? Ми бачимо, що виконавчі структури держави, починаючи від НАК "Нафтогаз" і закінчуючи Міненерго, насправді не знають ні цифр, ні форми їх нарахування. Протягом двох тижнів змінюються їхні цифри від 2,5 млрд до 3,5 млрд залишку газу у сховищах... То для населення потрібно 13,3 млрд куб. м, то вже 14,5 млрд. Шановні колеги, кожен мільйон кубометрів газу - це тарифи. Тому будемо вимагати заслухати у Верховній Раді прем'єр-міністра України, як його команда виконує завдання ВР щодо якісного нарахування тарифів. На сьогодні це велике питання", - сказав Березюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що робоча група Верховної Ради має намір створити єдиний документ із зауваженнями щодо тарифоутворення у сфері надання житлово-комунальних послуг і незабаром внесе його на розгляд парламенту.