ua en ru

"Самопоміч", РПЛ і "Батьківщина" не будуть брати участь в пакетних голосувань по Кабміну

"Самопоміч", РПЛ і "Батьківщина" не будуть брати участь в пакетних голосувань по Кабміну Фото: фракції "Самопомочи", Радикальної партії і "Батьківщини" не будуть брати участі в голосуванні за новий Кабмін

Вони згодні голосувати за звільнення Яценюка, а не за призначення Гройсмана

Фракції "Самопомічі", Радикальної партії і "Батьківщини" не будуть приймати участі в пакетних голосування за новий Кабінет міністрів. Про це повідомили представники цих фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо там буде звільнення Яценюка, то ми, звичайно, будемо голосувати. Якщо там буде ще й Гройсмана призначення, то, звичайно, ми за це не будемо голосувати, тому що це шахрайство, ми не підтримаємо", - сказав Соболєв.


Він додав, що також не будуть голосувати за призначення нового складу уряду. Разом з тим, підтримають призначення Андрія Парубія на посаду спікера парламенту.

"Ми вимагаємо голосування постанови, яка зареєстрована Юрієм Левченком щодо відставки уряду. Якщо цю вимогу не буде виконано, ми не будемо голосувати, ми не будемо давати Яценюку можливості уникнути політичної відповідальності, яка зараз пропонується в ракетному форматі", - сказав нардеп фракції "Батьківщина" Ігор Луценко і додав, що "Батьківщина" теж не буде голосувати за новий лад уряду.

Таку ж позицію висловив і лідер фракції Радикальна партія Олега Ляшка. За словами Ляшка, фракція не підтримуватиме призначення Гройсмана та складу уряду через те, що парламент пропонує звільнити Яценюка пакетним голосуванням.

Рада онлайн-трансляція сьогодні на РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко оцінив політичну та управлінську діяльність Гройсмана і авансом похвалив його.