ua en ru

"Самопоміч" запропонувала кандидатуру Южаніной на пост глави Фіскальної служби

"Самопоміч" запропонувала кандидатуру Южаніной на пост глави Фіскальної служби Фото: народний депутат від фракції "Самопоміч" Ніна Южаніна

У партії зазначили, що будуть обговорювати кандидатуру Южаниной з колегами по коаліції

"Самопоміч" пропонує на посаду глави ГФС голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Южаніну Ніну. Про це заявив депутат фракції "Самопоміч" Андрій Журжій, передає прес-служба партії.

"Сьогодні, під час зустрічі з представниками посольств Великої Сімки, був презентований проект податкової реформи, напрацьований в комітеті - "Податкова реформа 2016". Цей проект передбачає фіскальну лібералізацію", - зазначив нардеп після зустрічі з представниками посольств Великої Сімки.

Він констатував, що представникам посольств були представлені ключові аспекти законопроекту, основні розрахунки, було показано, що бюджет не зазнає втрат, є досить непогані компенсатори.

"Незважаючи на те, що у мене і деяких колег, є зауваження і доповнення до цього документу - це все ж перший прогресивний крок для того, щоб в Україні відбулася справжня податкова реформа. І ті зміни, які чекає бізнес - можуть бути розпочаті", - зазначив Журжій.

Враховуючи важливу роль Ніни Южаниной в розробці податкової реформи , депутати "Самопомичи", пропонують призначити її головою Державної фіскальної служби України.

"Ми будемо обговорювати це питання і в нашій фракції, і з колегами по коаліції. Але з одного боку, враховуючи всі ті прогалини, які є в роботі пана Насирова на сьогодні, і тим прогрес у розробці концепції податкової реформи, який став можливим не без зусиль пані Южаниной - ми пропонуємо Ніну Петрівну на голову Державної фіскальної служби України", - констатував він.

Нагадаємо, раніше в Мін'юсті допустили звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насирова із-за недотримання закону "Про очищення влади".