ua en ru

Самооборона звинувачує владу у спробі дискредитувати Майдан шляхом щоденного засилання алкоголіків

Самооборона звинувачує владу у спробі дискредитувати Майдан шляхом щоденного засилання алкоголіків

З наметового містечка на Майдані Незалежності та Хрещатику в Києві щодня виганяють десятки алкоголіків. Про це йдеться у повідомленні так званої центральної ради сотень Майдану на Facebook.

"Ми отримуємо багато коментарів щодо чистоти і неадекватних особистостей на Майдані. Дійсно така проблема існує, ми щодня займаємося цим питанням, прибираємо з периметра десятки алкоголіків та інших сумнівних осіб", - наголошується у повідомленні.

Водночас самооборона Майдану звинувачує владу в тому, що вона намагається дискредитувати активістів, які залишаються на Майдані в наметовому містечку, і підсилають кожен день нових алкоголіків.

"Влада зацікавлена в дискредитації Майдану, тому кожен день з'являються нові (алкоголіки, - ред.), відбуваються різного роду провокації. Також просимо звернути вашу увагу, що частина ЗМІ отримала вказівку щодо дискредитації та спеціально знаходять тих нечисленних неадекватів і роблять потрібну картинку", - зазначають у самообороні Майдану.

Як стверджують активісти, в цілому ситуація на Майдані виглядає по-іншому.

"Друзі, не вірте настільки журналістам, приходьте самі на Майдан, проведіть там більше часу, поспілкуйтеся з людьми, відвідайте наші пікети і акції, зрозумійте, чим ми займаємося і які у нас цілі, потім робіть висновки", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 9 липня генеральний прокурор Віталій Ярема повідомив, що на Майдані Незалежності в Києві з кінця лютого 2014 р. (тобто, коли, по суті, завершився Євромайдан) було скоєно 158 злочинів. За його словами, були зафіксовані 4 факти нанесення громадянам тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, 14 розбійних нападів, 73 факти крадіжок, 18 фактів нанесення тілесних ушкоджень.

Генпрокурор вимагає від активістів Майдану негайно звільнити адмінбудинки в центрі Києва, зайняті в ході Євромайдану. Ярема навіть пригрозив силовим виселенням.

З 1 грудня 2013 р. в ході так званого Євромайдану активісти захопили ряд адмінбудівель у центрі Києва, а також встановили наметове містечко і барикади на Майдані та Хрещатику. Вони досі так там і стоять, перешкоджаючи руху транспорту. Активісти не збираються залишати Майдан, незважаючи на те, що мер Києва Віталій Кличко запропонував їм санаторії за Києвом. Активісти навіть посадили на Майдані невеликий город.