ua en ru

Українське літакобудування можуть підтримати звільненням від податків

Українське літакобудування можуть підтримати звільненням від податків Фото: в Україні збираються розвивати літакобудування

Податковий комітет ВР підтримав два законопроекти з розвитку літакобудівної галузі

Податковий комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики у середу, 20 квітня, підтримав два законопроекти, спрямовані на розвиток літакобудівної галузі України. Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Однією з обов’язкових умов розвитку вітчизняного літакобудування є звільнення підприємств авіаційної галузі від сплати ПДВ, податку на прибуток та земельного податку на період становлення, а також скасування пільг для тимчасового ввозу на умовах операційного лізингу окремих літаків. Ці зміни передбачені у законопроектах 3457 і 3458", - сказав народний депутат України Сергій Березенко.


Повідомляється, що члени комітету одностайно проголосували за проект Закону України "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо підтримки літакобудівної галузі)", реєстраційний номер 3457 та підтримали проект рішення комітету взяти за основу проект закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі" під реєстраційним номером 3458.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Україна та Канада під час Міжнародного аерокосмічного саміту у м. Оттава домовилися спільно розвивати високі технології у літакобудуванні.