ua en ru

Літак Boeing 787 Dreamliner, який виконував рейс з Бостона в Токіо, повернувся в аеропорт вильоту через неполадки

Літак авіакомпанії Japan Airlines Boeing 787 Dreamliner, який виконував рейс з Бостона в Токіо, повернувся в аеропорт вильоту через нестандартні свідченя одного з датчиків під час польоту, повідомляє Reuters.

Лайнер покинув бостонський аеропорт 18 липня 2013 р. в 19:57 за київським часом. Через деякий час пілоти звернули увагу на нестандартні показники датчика паливного насоса і прийняли рішення повернутися в аеропорт вильоту для перевірки. Boeing успішно приземлився в аеропорту Бостона через шість годин після вильоту. У Japan Airlines підкреслили, що дії пілотів були викликані стандартними заходами.

На початку 2013 р. польоти Dreamliner по всьому світу були припинені після численних випадків загоряння, що виникають через перегрів акумуляторів. Рейс відновилися лише після того, як інженери Boeing внесли зміни в конструкцію лайнера, проте загоряння тривають. Останній відомий випадок стався 12 липня ц.р. на віддаленій стоянці лондонського аеропорту Хітроу. Тут загорівся літак Boeing 787 Dreamliner, який належить Ethiopian Airlines. Обійшлося без жертв: під час події на борту літака не було пасажирів, однак адміністрація аеропорту через пожежу на час екстрено закрила злітно-посадочні смуги.