ua en ru

На саміті G7 можуть обговорити нові санкції проти РФ

На саміті G7 можуть обговорити нові санкції проти РФ Фото: представник Білого дому Джош Ернест

Саміт лідерів G7 пройде 7-8 червня в Німеччині

"Велика сімка" (G7) може обговорити нові міжнародні санкції проти Росії на майбутньому саміті, який пройде 7-8 червня. Про це заявив офіційний представник Білого дому Джош Ернест, передає РБК.

"Я припускаю, що учасники майбутньої зустрічі G7 додатково обговорять це питання", - сказав він, вказавши на те, що країни G7 виступають за введення економічних обмежень щодо Росії в разі її дій щодо дестабілізації ситуації в Україні.

Ернест підкреслив, що США "як і раніше стурбовані ситуацією на сході України". За його словами, Росія неодноразово порушувала територіальну цілісність України і міжнародне співтовариство одностайно закликав Москву "визнавати і поважати суверенітет своїх сусідів".

"Росія вже потрапила під санкції, які негативно позначилися на її економіці. Ці втрати триватимуть до тих пір, поки Росія і Президент Путін не перестануть здійснювати діяльність в Україні", - заявив представник Білого дому.

Зазначимо, що саміт лідерів G7 пройде 7-8 червня в баварському замку Эльмау в Німеччині, яка з 1 липня 2014 року є головою "великої сімки".

Нагадаємо, раніше український прем'єр Арсеній Яценюк висловив сподівання, що рішення саміту G7 зупинить російську агресію в Україні.