ua en ru

Саміт НАТО у Варшаві розпочнеться завтра і триватиме два дні

Саміт НАТО у Варшаві розпочнеться завтра і триватиме два дні Фото: саміт НАТО у Варшаві

Питання України знаходиться в самому кінці порядку денного

Саміт НАТО у Варшаві (Польща) розпочнеться завтра, 8 липня, і триватиме до суботи, 9 липня, однак перший захід в його рамках пройде вже сьогодні. Про це зазначається у порядку денному саміту.

зокрема, сьогодні о 16:20 за київським часом відбудеться спільна прес-конференція генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга і президента Польщі Анджея Дуди.


У п'ятницю, 8 липня, на саміті НАТО у Варшаві в числі іншого відбудеться підписання церемонія підписання спільної декларації альянсу з Європейським союзом. У ній візьмуть участь Столтенберг, а також президент Європейської ради Дональд Туск і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Також завтра відбудеться засідання комісії НАТО-Грузія на рівні міністрів закордонних справ, прес-конференція генсека альянсу і ряд протокольних заходів.

Тема України на саміті НАТО у Варшаві значиться останньої в порядку денному. Зокрема, в 16:00 за київським часом відбудеться зустріч комісії Україна-НАТО на рівні глав держав. А о 17:45 за Києвом відбудеться спільна прес-конференція президента України Петра Порошенка та генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що саміт НАТО у Варшаві зупинить агресивні наміри РФ.