ua en ru

Саміт G20: Путін назвав політичний шлях єдиним у розв'язанні конфлікту в Сирії

Саміт G20: Путін назвав політичний шлях єдиним у розв'язанні конфлікту в Сирії Фото: Володимир Путін у китайському Ханчжоу обговорив війну в Сирії

"На полях" саміту Великої двадцятки глава РФ закликав до політичного діалогу щодо Сирії

Остаточне врегулювання конфлікту в Сирії може бути досягнуто тільки політичними засобами. Про це "на полях" саміту Великої двадцятки (G20) заявив президент РФ Володимир Путін під час неформальної зустрічі лідерів БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР), передає Інтерфакс.

"Остаточно конфлікти подібного роду можуть бути вирішені виключно політичними засобами", - сказав він у китайському Ханчжоу, де проходить саміт G20.

Путін нагадав, що РФ разом із іншими партнерами вдалося встановити в низці районів Сирії режим припинення вогню, почати міжсирійські переговори.


Російський президент також підкреслив, що "реально протистояти загрозам тероризму можна, тільки об'єднавши зусилля всіх зацікавлених держав".

За його словами, дії російських ВКС дозволили зберегти державність у Сирії.

Путін заявив, що найбільш небезпечна ситуація з точки зору загрози тероризму склалася в Сирії, у зв'язку з чим "Москва і відгукнулася торік на прохання офіційного Дамаска допомогти в боротьбі з терористичними угрупованнями".

"Дії російських Повітряно-космічних сил дозволили нанести дуже серйозний удар по терористах, по їхній інфраструктурі, зберегти сирійську державність, що насправді, на мій погляд, є абсолютно ключовим елементом", - вважає глава РФ.

Нагадаємо, з 4 по 5 вересня проходить одинадцятий за рахунком саміт Великої двадцятки (G20) у Китаї.