ua en ru

Самбір прийме 600 тонн львівського сміття в обмін на автобусні маршрути до вокзалу

Самбір прийме 600 тонн львівського сміття в обмін на автобусні маршрути до вокзалу Фото: Самбір згоден прийняти львівське сміття

Самбір погодився прийняти денну норму сміття разово і розглянути перспективне співробітництво

Депутати Самбірської міськради погодилися прийняти 600 тонн львівського сміття на місцевий полігон. Про це заявив мер Самбора Юрій Гамар, повідомляє місцеве видання Zaxid.net.

"В обмін депутати хочуть, щоб міськрада Львова розглянула питання повернення приміських маршруток із Самбора на залізничний вокзал або принаймні до привокзального ринку", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією видання, депутати сьогодні, 23 березня, будуть спілкуватися з представниками ЛОДА і шукати компроміс. У проекті угоди йдеться про разову допомогу, оскільки 600 тонн сміття - це всього лише денна норма, яку виробляє Львів.

За словами мера Самбора, депутати готові розглядати можливість тривалого співробітництва. Наприклад, зробити у Самборі сортувальну лінію, яка дала б можливість відправляти відсортоване сміття на переробні заводи і зменшити навантаження на полігон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мер Львова Андрій Садовий запропонував створити "резервний полігон" для сміття в Чорнобильській зоні.