ua en ru

Сакварелідзе заявив про нових фігурантів справи "діамантових прокурорів"

Сакварелідзе заявив про нових фігурантів справи "діамантових прокурорів" Фото: Давид Сакварелідзе розповів подробиці скандальної саправи

Справа не завершується на одних Шапакіну і Корнійцю

Заступник Генерального прокурора Давид Сакварелідзе заявив, що справа "діамантових прокурорів" не закінчується на Володимирові Шапакіну й Олександрові Корнійцю. Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Вони хочуть саботувати результати цієї справи, замість того, щоб сприяти очищенню. Таких "діамантових генералів" ще багато, тому що корупція залишається проблемою", - зазначив керівник прокуратури Одеської області.

Говорячи про те, чи співпрацює зі слідством Шапакін, Сакварелідзе підкреслив: "За нашою інформацією, на Шапакіна кілька разів відбувалися спроби тиску. Шапакіна кілька разів викликали, причому і в службу внутрішньої безпеки, і вище. Він дуже наляканий, я не думаю, щоб цей затриманий погодився на співпрацю. Він кілька разів заявляв, що відчуває загрозу фізичної безпеки".

За словами Сакварелідзе, ще під час затримання, коли одного з фігурантів справи запитали, де перший грошовий транш, він сказав, що якщо він скаже, то йому кінець.

"Справа "діамантових прокурорів" не закінчується на Володимирі Шапакіну й Олександрові Корнійцю. Я б порадив Шапакіну співпрацювати зі слідством і не йти на максимальне покарання - ми все одно доведемо провину і одного, і другого, це вже справа честі. Викупити їх через суд не вдасться", - запевнив заступник генпрокурора.

Він також додав: "Буквально відразу почали вкидати цю інформацію, що немає доказів та інше. Але всі докази зібрані, все пройшло через суд. Суд вивчав наші клопотання, вибирав затриманим запобіжний захід. Це все маячня, що немає доказів. Ніхто їм не підкидав 400 тисяч доларів і діаманти, Україна все бачила на власні очі".

Нагадаємо, перше судове засідання у справі "діамантових прокурорів" Шапакіна і Корнійця перенесено на 10 березня через неявку представників звинувачення.