ua en ru

Сакварелідзе похвалився відмовою від хабара в 10 млн дол

Сакварелідзе похвалився відмовою від хабара в 10 млн дол Давид Сакварелідзе

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, працюючи в Грузії, відмовився від хабара в розмірі 10 млн дол. Про це заступник генпрокурора заявив в ході прямої телефонної лінії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найбільший розмір був, до речі, 10 млн доларів в місяць. Я відмовився", - заявив Сакварелідзе, при цьому не уточнивши місце роботи (до призначення в Україні він працював у грузинської прокуратурі, - ред.).

Разом з тим, Сакварелідзе зазначив, що в Грузії у нього були високі доходи.

"Моя щомісячна зарплата, будучи першим заступником генерального прокурора, включаючи преміальні, досягала 4-5 тис. доларів в місяць. Потім, будучи депутатом, вона була більше 2 тис. доларів. А зараз вона 6 тис. грн. Я не задоволений своєю зарплатою. В першу чергу буду робити все, щоб зарплата працівника прокуратури була вище", - додав чиновник.

За його словами, в грузинських відомствах впроваджена система суворого контролю. Крім того, в Грузії чиновники перебувають під сильним громадським контролем.

"У нас була така політика, наприклад, всі працівники прокуратури підписували кодекс етики і певні правила. Якщо твій близький товариш або адвокат, або будь-яка особа пропонує хабар або неправомірну вигоду прокурора, він повинен доповісти в службу генеральної інспекції, яка була в тій же прокуратурі. Таку ж ми зараз створюємо в Генеральній прокуратурі України... Якщо чиновник доповів, він отримує премію або підвищення", - зазначив Сакварелідзе.

Зазначимо, Сакварелідзе в 2014 р. задекларував дохід близько 475 тис. грн.