ua en ru

Сакварелідзе: ГПУ звільнила 7 слідчих і 4 прокурорів

Сакварелідзе: ГПУ звільнила 7 слідчих і 4 прокурорів Фото: Давид Сакварелідзе

Шокін виступає головним захисником "діамантових прокурорів"

Генеральна прокуратура України (ГПУ) звільнила 7 слідчих і 4 прокурорів. Про це заявив заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе під час брифінгу в четвер, 24 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"7 слідчих, 4 прокурора і кілька заступників становили загрозу для системи для Віктора Шокіна, його заступника Севрука, Столярчука",- повідомив Сакварелідзе.

"Все почалося з того, що на наших хлопців почали порушувати кримінальні справи. Я вже збився з рахунку, відкрито близько 10 кримінальних справ. Після втручання президента деякі справи стали закриватися, але деякі залишилися",- додав він.

Він підкреслив, що антикорупційні прокурора були виведені зі штату, а сьогодні отримали попередження про звільнення.

"Робиться все, щоб ця служба не працювала", - сказав він.

"У нашому виробництві десь 40 виробництв антикорупційних. Генеральний прокурор Шокін виступає головним захисником діамантових прокурорів",- сказав Сакварелідзе.

Сакварелідзе зазначив, що під час обшуку у Корнійця були вилучені документи, які підтверджують, що Корнієць мав безпосереднє відношення до Шокіна і деякий час був його водієм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) продовжує звільнення слідчих у справі "діамантових прокурорів" - Володимира Шапакина і Олександра Корнійця.