ua en ru

Сакварелідзе: ГПУ просить заарештувати екс-прокурора Корнійця

Сакварелідзе: ГПУ просить заарештувати екс-прокурора Корнійця Фото: Давид Сакварелідзе

Сакварелідзе вважає, що Корнієць навмисне затягує розгляд справи

Генеральна прокуратура України просить суд змінити "діамантовому прокурору" Олександру Корнійцю запобіжний захід на утримання під вартою. Про це заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Сьогодні відбудеться чергова спроба розглянути клопотання в рамках досудового розслідування кримінальних виробництв, фігурантом яких є Олександр Корнієць ... Після затримання в липні Корнієць за рішенням суду був випущений під заставу в розмірі понад 3 млн.грн. Зараз прокурори домагаються, щоб ця сума була передана в дохід держави, оскільки він не виконує покладені на нього судом обов'язки. Заставу на майже аналогічну суму суд також зобов'язав заплатити Корнійця і в рамках другого виробництва. Однак він досі її не вніс. Тому прокурори звернулися до суду з проханням змінити запобіжний захід і взяти фігуранта під варту", - підкреслив заступник генпрокурора.

На думку Сакварелідзе, Корнієць навмисне затягує розгляд справи. "Суд повинен був розглянути обидва клопотання протягом 72 годин з моменту їх подачі, однак, на мій жаль, справа досі не зрушила з мертвої точки. Причина цього проста і зрозуміла - Корнієць усвідомлює, що закон не на його боці, і ... тому намагається будь-якими способами навмисне затягнути судовий процес. У хід ідуть усі можливі методи: регулярне ігнорування засідань, постійні вимоги про відвід всіх по черзі суддів, спекуляції на тему проблем зі здоров'ям, які при цьому раптово незбагненним чином зникають акурат наступного дня після чергового засідання суду, на який він не з'явився", - переконаний він.

ЭКС-ЗАМЕСТИТЕЛЬ ПРОКУРОРА КИЕВСКОЙ ОБЛАСТИ (А. КОРНИЕЦ) УМЫШЛЕННО ЗАТЯГИВАЕТ РАССМОТРЕНИЕ ДЕЛАСегодня состоится очеред...

Posted by Davit Sakvarelidze on 18 ноября 2015 г.

Нагадаємо, наприкінці жовтня підозрюваний у корупції екс-заступник прокурора Київської області, так званий "діамантовий прокурор" Олександр Корнієць був госпіталізований в Інститут кардіології імені академіка М. Д. Стражеска.