ua en ru

На Сахаліні стався розлив нафти на дочірньому підприємстві "Роснафти"

На Сахаліні стався розлив нафти на дочірньому підприємстві "Роснафти"

У Охинському районі Сахаліну стався розлив нафти на території нафтопромислу "Ехабі Східне", що належить дочірньому підприємству "Роснефти" - ТОВ "РН-Сахалінморнєфтєгаз". Про це повідомляє громадська організація "Екологічна вахта Сахаліну".

"Розлив стався на південній околиці селища Східний, нафтосховища в районі, в заплаві безіменного струмка, що впадає в затоку лагунного типу Эхаби. Найближчі житлові будинки селища знаходяться в 150-200 м від місця розливу. За даними "Ековахти", на нафтопромислі виявили розлив 31 березня 2015 року, проте витік нафти почалася раніше, і не менше кількох днів нафта розтікається на ґрунті під снігом. На сьогоднішній день невідомо, чи вдалося локалізувати витік нафти", - йдеться в повідомленні

Також відзначається, що компанія "РН-Сахалінморнєфтєгаз" не повідомила про подію нафтовому розливі в уповноважені державні органи, хоча зобов'язана була це зробити. У лютому 2010-2012 рр. на тому ж нафтопромислі громадський екологічний контроль розкривав неодноразові аналогічні нафтові витоку і розливи з попаданням нафти в затоку. Компанія ніколи не повідомляла про них у наглядові і контролюючі органи.

Нагадаємо, кілька мільйонів літрів нафти вилилося з нафтопроводу в Ізраїлі.