ua en ru

Садовому може загрожувати відсторонення від посади, - Луценко

Садовому може загрожувати відсторонення від посади, - Луценко Фото: Юрій Луценко розповів про можливу відповідальність мера Львова Андрія Садового

Генпрокурор повідомив, що у випадку з пожежею на Грибовицькому сміттєзвалищі йдеться про недбалість посадових осіб Львівської міськради

Генпрокурор України Юрій Луценко не виключає, що міський голова Львова Андрій Садовий може бути встановлений слідством як один із винуватців пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це він заявив в ефірі програми HARD на телеканалі ZIK.

"Якщо буде вручено підозру щодо недбалості зі смертельними випадками, це достатньо серйозне звинувачення. Воно може призвести і до відсторонення винуватця від посади, і до кримінальної відповідальності, передбаченої законом", - сказав Луценко, коментуючи відкриття кримінального провадження щодо посадовців Львівської міськради.

Генпрокурор також повідомив, що два тижні тому у Харкові було завершено експертизу, яка встановила, що підпалу на сміттєзвалищі «Збиранка» біля Грибовичів не було.

"Усі розмови про те, що якісь спеціальні диверсанти із конкуруючих політичних партій підпалили сміттєзвалище, експертиза не підтвердила. Це було самозагоряння через недотримання технологій", - зазначив він.

Тож, зі слів Луценка, йдеться про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради і досудове слідство має дати відповідь, хто саме з посадовців за це відповідає.

"Я не можу виключати, що ним може бути і міський голова, і його заступники, і інші посадові особи", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, у грудні 2016 року прокуратура Львівської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом обвалу схилу на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів у Грибовичах щодо законності експлуатації сміттєзвалища посадовими особами комунального підприємства "Збиранка".