ua en ru

Саакашвілі влаштував перепалку з головою Державіаслужби через авиареформы

Саакашвілі влаштував перепалку з головою Державіаслужби через авиареформы Фото: Михайло Саакашвілі, Андрій Пивоварський і Денис Антонюк

Голова Одеської ОДА покинув прес-конференцію до її закінчення

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі влаштував словесну перепалку з головою Державної авіаційної служби Денисом Антонюком в ході прес-конференції в Міністерстві інфраструктури України. На прес-конференції обговорювалося введення в аеропорту Одеси принципу "відкритого неба", передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Саакашвілі принцип "відкритого неба" нічого не змінить, і ціни на квитки будуть такими ж високими, "якщо і далі буде монополія на польоти окремих компаній".

"Державна функція - якщо не допомагати грошима, то хоча б не заважати. Заважати - це коли одні авіакомпанії можуть літати на самих вигідних маршрутах, інші не можуть літати. Тобто вони можуть монопольно встановлювати ціни. Принцип відкритого неба прийнятний, але якщо процедура після цього буде залишатися такою ж, вона нічого не підміняє. Якщо знову будуть голосувати якісь незрозумілі особи, які сидять в комісії, які взагалі не знають... Я літаю на цих авіакомпаніях і знаю, що вони нікчемні, там не обслуговують, там страшні літаки, там погане обслуговування, там великі ціни. Мені хочеться, щоб там була конкуренція. Все монополізовано. У цій сфері має бути реформа реальна, а реальна реформа - всім дозволити, нехай всі літають, і нехай люди самі вибирають і голосують своїми гаманцями. І тоді ця авіакомпанія, на яку ви працюєте, теж стане краще. У нас була така ж авіакомпанія в Грузії", - заявив він.

У цей момент голова Державіаслужби України перебив Саакашвілі і заявив, що ці реформи в Грузії ні до чого не привели.

"На жаль, я можу додати, що досвід Грузії показує, що ні до чого ці реформи не привели", - заперечив Антонюк.

На що Саакашвілі заперечив, що реформа залучила в Грузії 6 мільйонів туристів.

"Так?! Ні до чого не привели?! Милий мій, а 6 мільйонів туристів - це нічого?! Хотів би, щоб так само "ні до чого не призвело" в Одесі. Знаєте, чому 6 мільйонів туристів? Тому що такі як ви і ваші начальники не вказували нашому уряду, кого пускати, а кого не пускати!" - повідомив Саакашвілі.

До дискусії також приєднався міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, який заявив, що лібералізація в Україні вже зараз відбувається, але Саакашвілі був не згоден з цим. Після невеликої словесної перепалки Саакашвілі залишив зал, де проводилася прес-конференція.

"Я з вами більше не буду сперечатися. З вами все ясно, товариші. Тут був Майдан, але після Майдану залишилися такі, як ви і ця комісія. Народу України, який після Майдану, поясніть, що він заслуговує літати в три рази дешевше, він заслуговує літати нормальними літаками, жити в нормальних готелях і при цьому заробляти гроші. А вашим олігархам доведеться потіснитися і замість п'яти мільярдів у них буде чотири. Нічого поганого в цьому не буде. Решта буде у народу України. От і все. До побачення", - заявив він.

Нагадаємо, Мінінфраструктури має намір об'єднати всі аеродроми в одне держпідприємство.