ua en ru

Саакашвілі помилував екс-міністра оборони Грузії Ахалая

Президент Грузії Михайло Саакашвілі, термін повноважень якого закінчується через два тижні, помилував екс-міністра оборони Бачо Ахалая. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Як заявив адвокат екс-міністра Гіоргі Оніані, із зверненням про помилування до президента звернувся не сам Ахалая, який не визнає провину, а його сім'я.

Екс-міністр був арештований в листопаді 2012 р. Його засудили на три з половиною роки в'язниці за звинуваченням у перевищенні посадових повноважень і насильство над ув'язненими. Ахалая - один з кількох колишніх чиновників з оточення Саакашвілі, які опинилися під слідством після перемоги на парламентських виборах опозиційної коаліції "Грузинська мрія".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд в Грузії виправдав колишнього міністра оборони Бачо Ахалая за звинуваченнями у катуванні та нелюдському поводженні щодо сімох солдатів. Соратника Саакашвілі і ще семеро підсудних виправдав міський суд Тбілісі.

Цей же суд у 28 жовтня, засудив Ахалая до майже чотирьох років ув'язнення за зловживання владою у справі про придушення тюремного бунту в 2006 р., коли загинули семеро ув'язнених.

Адвокат колишнього міністра оборони заявив, що його підзахисний проситиме помилування у Саакашвілі перед тим, як він залишить посаду Президента в листопаді.