ua en ru

Саакашвілі хоче заволодіти ОПЗ, - експерт

Саакашвілі хоче заволодіти ОПЗ, - експерт

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі зацікавлений взяти під контроль Одеський припортовий завод (ОПЗ). Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко, коментуючи заяви Саакашвілі щодо підприємства.

"З одного боку, Саакашвілі хоче створити в Україні свою партію на персональному бренді, а з іншого, хоче трохи заробити. Але в політиці він зіткнувся з жадібністю і амбітністю наших молодих політиків, таких як Лещенко та Найєм, які не хочуть бігати на побігеньках у Саакашвілі", - заявив він.


"Час іде. Звідси його метання. Він пересварився з усіма, але його популізм не приносить результатів навіть для Одеської області", - додав політолог.

У теж час, за його словами, Саакашвілі повинен допомагати своїм політичним соратникам у боротьбі за владу в Грузії, "проте в даний момент його більше цікавлять бізнес-перспективи, як, приміром, - заволодіти Одеським припортовим заводом".

"Тому Саакашвілі розвів запеклу боротьбу з керівництвом ОПЗ. Чому саме ОПЗ? Тому що це підприємство є перлиною державної власності на півдні України, а на схід Саакашвілі боїться лізти, бо там панують Ахметов і Коломойський", - заявив Небоженко.

Він також зазначив, що за час свого перебування в Одеській області Саакашвілі "пробував зробити багато речей, але він так і не впорався з міськрадою імені Труханова, не впорався з одеською митницею".

"У Саакашвілі всі кругом винні, крім нього самого. Але зараз він з новою силою взявся за нову мету - Одеський припортовий завод. Перший, хто відчув на собі його важку руку і стилістику політичної боротьби, це дирекція заводу", - сказав політолог.

При цьому Небоженко заявив, що Саакашвілі "кинувся опановувати ОПЗ, використовуючи свої зв'язки в центральних органах влади, в Генпрокуратурі, прокуратурі одеської та, що пікантно, в новій організації НАБУ, де теж виявилися свої помічники-грузини".