ua en ru

УА з ЄС може бути підписана протягом двох тижнів після обрання Кабміну, - Тарасюк

Угода про асоціацію з Євросоюзом може бути підписана протягом двох тижнів після обрання нового Кабінету міністрів України.

Угода про асоціацію з Євросоюзом може бути підписана протягом двох тижнів після обрання нового Кабінету міністрів України. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради України повідомив Борис Тарасюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це процес, який потребує принаймні двох речей: формування уряду і уповноваження на провадження на переговори з ЄС, це з одного боку, а з іншого боку - коли ЄС буде готовий до підписання і чи висуватиме ЄС умови до підписання на відповідному рівні. Якщо це буде на рівні Президента, то це може затягнутися до після президентських виборів. Якщо ЄС такої умови не буде висувати, то я думаю, що уряд буде готовий підписати угоду за тиждень-два після обрання уряду. Уряд буде готовий буде завершити цей процес протягом тижня двох", - сказав Тарасюк.

На запитання про те, якою є його програма діяльності на посаді віце-прем'єра з євроінтеграції він відповів: "Я маю чітку програму, але не на цю посаду".