ua en ru

С.Сас: БЮТ позбавить мандатів членів фракції, які долучаться до нової коаліції.

Блок Юлії Тимошенко буде позбавляти депутатських мандатів тих членів фракції, які долучаться до нової коаліції. Про це журналістам в кулуарах Верховної Ради заявив нардеп від БЮТ, член регламентного комітету ВР Сергій Сас, передає кореспондент РБК-Україна.
"Насправді, сьогодні зранку регламентний комітет розглянув проект закону про внесення змін до закону про регламент, що дозволяє сформувати коаліцію не лише фракціями, а і окремими депутатами. Я не виключаю, що вони насправді можуть піти шляхом прийняття цього закону. Але це буде грубим порушенням Конституції, тому ми будемо звертатися до Конституційного суду. При цьому, якщо депутати від фракції БЮТ, які забажають приєднатися до цієї коаліції, будуть виходити з фракції, то це є підставою до позбавлення їх депутатських мандатів. І я думаю, ми будемо обов'язково користуватися всіма положеннями Конституції. Я запевняю, що якщо хтось із них приєднається до коаліції в індивідуальному порядку, то їх повноваження будуть достроково припинені", - підкреслив нардеп.
Нагадаємо, заступник голови фракції НУ-НС Тарас Стецьків учора заявив, що "регіони "химерними" маніпуляціями створять коаліцію, утворивши в парламенті "позафракційну фракцію" чи на персональній чи на іншій основі - у них юристів достатньо". На його думку, це буде "технічна" коаліція для того, щоб обрати прем'єра і уряд.