ua en ru

С.Тігіпко: Президент України доручив ліквідувати заборгованість із заробітної плати

Президент України Віктор Янукович доручив ліквідувати заборгованість із заробітної плати. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко після зустрічі з главою держави, повідомляє прес-служба Президента.

Як повідомив С.Тігіпко, на зустрічі було обговорено «практично увесь блок соціальних питань, які сьогодні турбують людей в першу чергу».
Насамперед, обговорювалося питання щодо заборгованості по заробітній платні. «Тут ми маємо кращі тенденції, але все одно - 1 мільярд 200 мільйонів гривень залишаються не виплаченими людям. І є відповідне доручення Президента, щоб ми зараз прискорили і покращили цю роботу по поверненню заборгованості із заробітної плати та не допускали таких заборгованостей в перспективі», - зазначив С.Тігіпко.

Окремої уваги на зустрічі було приділено темі виплат житлових субсидій. С.Тігіпко наголосив, що станом на кінець 2009 р. субсидії отримали приблизно 850 тис. українських родин, на кінець 2010 р. - біля 1 млн 400 тис., і за перший місяць 2011 р. додалося ще 157 тис. родин.

«Тут завдання - максимально допомагати, індивідуально підходячи до кожної родини», - зауважив він.
Під час зустрічі також обговорювалися питання, пов'язані з Чорнобильською трагедією. «Цього року - річниця Чорнобильської катастрофи, і тут йде мова, що ми повинні допомогти в першу чергу - і є таке доручення Президента - ліквідаторам і відселеним людям, які постраждали більше за всіх», - сказав С.Тігіпко.

Раніше сьогодні Президент України Віктор Янукович доручив Раді національної безпеки та оборони України (РНБО) готуватися до реалізації закону «Про засади запобігання та протидії корупції в Україні».