ua en ru

С.Тігіпко: Необхідна ліквідація монополізму на ринку ЖКГ

Уряд має намір кардинально реформувати законодавство, що регламентує роботу підприємств у сфері природних монополій, в тому числі постачальників води, тепла, газу та електроенергії. Про це заявив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба партії "Сильна Україна".
"Законодавство про державні закупівлі у сфері природних монополій та суміжних ринків повинно відповідати європейським стандартам", - заявив С.Тігіпко.
Він зазначив, що виступає за скасування прийнятих у січні змін до закону України "Про здійснення державних закупівель", які дозволили здійснювати постачання електрики, газу, тепла і води без проведення тендерів. Новий закон викликав гостро негативну реакцію Євросоюзу та Світового банку.
За словами С.Тігіпка, до кінця березня уряд внесе на розгляд парламенту пакет законодавчих актів, спрямованих на радикальне реформування природних монополій, в якому буде чітко регламентована і процедура закупівлі їх продукції та послуг.
"Прийняття цих законів дозволить різко знизити рівень корупції у сфері природних монополій, збільшити їх інвестиційну привабливість в перспективі швидкої приватизації. Будуть створені умови для лібералізації ринків природного газу та електроенергії. Тільки так ми зможемо підвищити якість комунального обслуговування і стримувати зростання цін", - заявив С.Тігіпко.