ua en ru

S&P привласнило агрохолдингу МХП довгостроковий кредитний рейтинг B

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's привласнило української агропромислової компанії MHP S.A. довгостроковий кредитний рейтинг B. Про це говориться в повідомленні S&P.

Крім того, служба привласнила запланованому випуску пріоритетних незабезпечених облігацій групи на суму близько 650 млн дол. рейтинг боргового зобов'язання B. Прогноз по рейтингах - "негативний".

"Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту 3 відображає наші очікування істотного (50-70%) відшкодування боргу у випадку дефолту. Рейтинг компанії відображає нашу оцінку профілю бізнес-ризиків компанії як "слабкої" і профілю фінансових ризиків як "агресивного" згідно з нашими критеріями", - говориться в повідомленні.

"Миронівський хлібопродукт" - вертикально-інтегрована компанія, один з найбільших виробників продуктів з домашньої птиці в Україні (в Україні представлена брендами "Наша Ряба", "Легко!"). Близько 66% акцій МХП належать Юрію Косюку (через WTI Trading Limited), решта 34% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

Читайте також: Чистий прибуток агрохолдингу МХП в 2012 р. виріс на 20% - до 311 млн дол.