ua en ru

S&P підвищило прогноз рейтингу України до "стабільного"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило прогноз по рейтингу CCC України з "негативного" до "стабільного".

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило прогноз по рейтингу CCC України з "негативного" до "стабільного". Про це повідомляє прес-служба агентства.

S&P також підтвердило довгостроковий і короткостроковий рейтинги України в іноземній валюті на рівні B-/B.

Агентство пояснило перегляд прогнозу тим, що виділений Україні кредит у розмірі 17 млрд дол., а також дворічна програма допомоги, прийнята МВФ, допомогли стабілізувати ухудшавшуюся макроекономічну ситуацію в країні.

Тим не менш, відзначає S&P, для української економіки все ще зберігаються ризики - це насамперед вплив військових дій на Донбасі на територіальну цілісність країни і на її наявні ресурси, складні, непередбачувані відносини з РФ, а також поглиблюється рецесія.

Крім того, на думку експертів агентства, слабкість адміністративного управління та інституційного потенціалу може обмежити позитивний ефект від економічних реформ уряду. Вони також відзначають, що прихильність уряду України виконання програми МВФ буде залишатися незрозумілою до майбутніх парламентських виборів, які, як очікується, відбудуться наприкінці 2014 р.

Нагадаємо, у травні в S&P заявляли, що Україну, ймовірно, чекає дефолт за міжнародними боргами, якщо вона втратить більшу частину території. "Україна увійшла у кризу з помірним державним борговим тягарем на існуючому обмінному курсі. Але очевидно, що, якщо обмінний курс обрушиться і якщо вона втратить додаткові частини своєї території, її здатність обслуговувати свій борг буде поставлена ​​під загрозу", - зазначав глава комітету суверенних рейтингів Standard & Poor's Джон Чемберс.