ua en ru

З космодрому Байконур стартував вантажний корабель "Прогрес"

З космодрому Байконур стартував до Міжнародної космічної станції (МКС) російський вантажний корабель "Прогрес". Запуск ракети-носія "Союз-У" з пристикованим кораблем "Прогресс М-13М" з першого - "Гагарінського" - стартового майданчика відбувся о 12:11 за київським часом. "Вантажівка" доставить на орбіту 2,5 т різних вантажів для забезпечення життєдіяльності станції і екіпажу.
На борту корабля - паливо і устаткування для станції, кисень, вода, одяг і продукти для космонавтів. Окрім стандартних вантажів, корабель привезе на орбіту нові клітинні культури для біотехнологічних експериментів.
Очікується, що "Прогресс М-13М" причалить в автоматичному режимі до одного зы стикувальних модулів МКС о 13:40 за київським часом 2 листопада 2011 р.
Нагадаємо, попередній старт "Прогресу" завершився аварією. 24 серпня ц. р. ракета "Союз-У" з вантажним кораблем "Прогресс М-12М" стартувала з Байконура. При запуску ракети-носія сталося порушення роботи двигуна, внаслідок чого корабель впав на території Республіки Алтай.