ua en ru

З кінця серпня попит на нерухомість в Києві почне зростати, а ціни падати

З кінця серпня-початку вересня попит на покупку житла в столиці може почати зростати щомісяця на 5-10%

За словами фахівців, активізації на ринку може посприяти триваюче зниження цін на об'єкти, виставлені на продаж. За прогнозами, вже до осені ціни на них можуть впасти ще на 10-15% в доларах. Це може призвести до зростання попиту, а потім і кількості угод на ринку. При цьому в першу чергу дана тенденція може торкнутися ринок вторинного житла.
Також на відновлення попиту може вплинути і можливе повернення на ринок більшої частини пропозицій, які продавці зняли з продажу через невизначеною політичною ситуацією в країні. А це, за даними DOM.RIA.com ще приблизно 50% від усіх продавців, котрі виставляли свої об'єкти до листопада 2013 року.
Таким чином, стабілізація економічної та політичної ситуації в Україні, спрацьовування кредитних траншів, а також зниження корупційної складової можуть позитивно вплинути на рівень попиту, відкладеного з травня.
До речі, за прогнозами операторів, вже в середині осені падіння цін на житло може призупинитися. У той же час, вже в 2015 році ринок нерухомості може вийти на невеликий (близько 1-2% в місяць), але стабільне зростання вартості.

Реклама

З кінця серпня попит на нерухомість в Києві почне зростати, а ціни падати