ua en ru

S.Group: суд підтвердив безпідставність звинувачень прокуратури стосовно компанії

S.Group: суд підтвердив безпідставність звинувачень прокуратури стосовно компанії

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд повторно залишив в силі рішення суду першої інстанції і тим самим в черговий раз підтвердив відсутність у діях посадових осіб ТОВ "Продекспорт-2009" ознак злочинів, пов'язаних з ухиленням від сплати податків. Про це йдеться в заяві S.Group.

За інформацією компанії, відповідне рішення суд виніс 19 квітня, розглянувши скаргу прокуратури Дніпропетровської області.


"Прокурори вже вдруге оскаржили рішення апеляційного суду. Раніше той підтвердив рішення суду першої інстанції – Дніпропетровського окружного адміністративного суду, який ще 28 вересня 2015 року визнав всі операції "Продекспорту" реальними, а претензії прокуратури, відповідно, безпідставними", - наголошується в заяві.

В документі сказано, що в цей раз прокуратура подала скаргу, не маючи на те жодних законних підстав. "По-перше, судом апеляційної інстанції вже раніше була підтверджена законність винесеного рішення. По-друге, прокуратура, пропустивши всі процесуальні терміни давності, подала апеляційну скаргу на рішення суду, яке здобуло законну силу, для повторного перегляду судом апеляційної інстанції", - підкреслюють автори документа.

Вони також додають, що така активність і "необґрунтована наполегливість" органів прокуратури у цій справі може бути ознакою можливої корумпованості посадових осіб цього органу.

"Це підтверджують і грубі порушення закону, допущені представниками прокуратури Дніпропетровської області, як при розгляді справи про нібито ухилення від сплати податків, так і в ході оскарження винесених не на їх користь судових рішень. Ми продовжуємо вважати, що за такими діями прокуратури можуть стояти посадові особи "АТБ-Маркету", оскільки переслідування ТОВ "Продекспорт-2009" розпочалося синхронно з розглядом справ про борг "АТБ" на суму 110 млн грн", - зазначають у S. Group.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 25 січня 2016 року заступник прокурора Дніпропетровської області Андрій Бачище виступив на відкритому брифінгу, присвяченому розслідуванню декількох кримінальних справ стосовно посадових осіб компаній, що входять до групи компаній S.Group, яких він звинуватив в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Однак, зазначають видання, згідно з рішенням судів першої та апеляційної інстанції, всі операції, які здійснювалися ТОВ "Продекспорт-2009", визнані законними.

"Це дає нам підстави заявляти, що усі вищезазначені обвинувачення і висловлювання заступника прокурора Дніпропетровської області, є голослівними і недостовірними, що в черговий раз підтверджено рішенням суду. Ми сподіваємося, що співробітники прокуратури, які допустили грубі порушення законодавства, будуть в обов'язковому порядку притягнуті до відповідальності", - сказано в повідомленні S. Group.