ua en ru

З Донбасу зараз вивезти вугілля технічно неможливо, - ДТЕК

Керівник антикризового штабу компанії ДТЕК Дмитро Сахарук заявляє, що на даний момент на Донбасі продовжується вестися видобуток вугілля, однак вивезти його звідти неможливо.

Керівник антикризового штабу компанії ДТЕК Дмитро Сахарук заявляє, що на даний момент на Донбасі продовжується вестися видобуток вугілля, однак вивезти його звідти неможливо. Про це Сахарук заявив журналістам у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Видобуток вугілля продовжується, але цей вугілля технічно неможливо вивезти з Донбасу, з огляду на руйнування", - заявив Сахарук.

Зокрема, за його словами, зруйновані залізничні шляхи. Також частина шахт на Донбасі, як зазначив Сахарук, не працює. "Вони затоплені або зруйновані в результаті військових дій", - зазначив він.

Сахарук оцінює потреби у закупівлі Україною вугілля близько 1 млн тонн в місяць.

"Сьогодні необхідна закупівля вугілля. На даний момент потреба становить близько 1 млн тонн в місяць. Марка "М" видобувається в необхідній кількості в Україні. Але є проблема його доставки. Що стосується імпортного вугілля марки "А", найближчий для закупівель - це Кузбас або підприємства в Південній Америці", - повідомив Сахарук.

Нагадаємо, за даними РНБО, терористи контролюють 50 з 93 державних шахт на території Донецької і Луганської областей.