ua en ru

Ринок нерухомості в Україні відновиться за 2-3 роки, - Л.Парцхаладзе.

Ринок нерухомості в Україні відновиться за 2-3 роки. Про це РБК-Україна повідомив голова ради директорів компанії "XXI Століття", президент Української будівельної асоціації Лев Парцхаладзе.

За його словами, на ринок нерухомості впливає декілька чинників, зокрема, економічна криза, скорочення кредитування і скорочення попиту. Л.Парцхаладзе відзначив, що компанія "XXI Століття" цього року концентрується на розвитку готельних проектів і торгових комплексів. "Це 2 сектори, які будуть достатньо швидко виходити з кризи і ми сподіваємося, що також швидко відновиться і житловий сектор, потреба в якому в країні дуже велика", - сказав він.

Л.Парцхаладзе відзначив, що в результаті кризи більше всього постраждала офісна нерухомість, яка відновлюватиметься більш повльно, ніж інші сектори нерухомості. Як відзначив експерт, ринок потребує державного фінансування, яке могло б стимулювати бізнес в розвиток нових проектів. За його прогнозом, ринок повинен видужати до 2012 р. багато в чому завдяки інвестиційним проектам Євро-2012. "Проте одного футбольного чемпіонату нам недостатньо, необхідні і інші заходи, які б стимулювали інвестиційні будівельні проекти", - сказав Л.Парцхаладзе.