ua en ru

Ринок нафти рухається до балансу, - Саудівська Аравія

Ринок нафти рухається до балансу, - Саудівська Аравія Фото: міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фалих і генсек ОПЕК Мохаммед Баркиндо в неділю зустрілися в Дахрані

Ер-Ріяд прагне задовольняти зростаючий попит на нафту і забезпечувати надійне постачання палива

Ринок нафти рухається до балансу, вважають міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фалих і генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркиндо, які в неділю, 3 юиля, зустрілися в Дахрані. Про це повідомляє саудівське агентство SPA.

Аль-Фалих і Баркиндо погодилися з тим, що ціни на нафту починають зміцнюватися. Глава саудівського міністерства також відзначив важливість ролі ОПЕК у підтримці стабільності нафтових ринків. Він розповів, що Ер-Ріяд прагне задовольняти зростаючий попит на нафту і забезпечувати надійне постачання палива.


У свою чергу, Баркиндо "високо оцінив" якість нафтових об'єктів у Саудівській Аравії та її внесок у підтримку стабільності на ринку.

До речі, ще в березні експерти Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) заявили про те, що світовий нафтовий ринок рухається до балансу. На їхню думку, він буде досягнуто за рахунок стабілізації попиту і падіння пропозиції через скорочення видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК.

Нагадаємо, ціна нафти Brent вперше після Brexit перевищила 50 доларів.