ua en ru

Ринок акцій Китаю впав до тритижневого мінімуму після новин про зниження іноземних інвестицій

Ринок акцій Китаю впав до тритижневого мінімуму після новин про зниження іноземних інвестицій, передає "Росія 24".

China Vanke Co. і Poly Real Estate Group Co. фіксують на ринку нерухомості максимальний дводенний спад за 7 місяців після виступу прем'єра Держради КНР Вень Цзябао, який відзначив, що ціни на будинки в Китаї все ще помітно вище розумних.

Chongqing Brewery Co. і Chongqing Changan Automobile Co. знижуються після усунення міського голови комуністичної партії. Zijin Mining Group Co (601899), найбільший виробник золота в Китаї, впав на 2%, після того як ціни на злитки досягли тритижневого мінімуму.

Аналітики відзначають, що економіка все ще має тенденцію до зниження і в I кварталі прибутку китайських компаній покажуть не дуже гарний результат. Однак подальшого великого спаду учасники ринку не чекають.

Shanghai Composite Index (SHCOMP) ковзнув на 8,62 пункту вниз (0,4%) до 2,382 .61 станом на 13:16 за місцевим часом і може впасти до закриття до мінімального рівня з 21 лютого.

Китайські девелопери звинувачують владу в заморожування активності на ринку комерційної нерухомості. Досить жорсткі заяви прозвучали від керівника компанії SOHO China Ltd, найбільшого китайського девелопера. Жанг Ксін заявив, що політика влади на ринку комерційної нерухомості фактично заморозила цей ринок і він упевнений в необхідності зняття обмежень. Також він зауважив, що чекає подальшого пом'якшення грошово-кредитної політики від Центробанку. Китайська влада два роки ведуть боротьбу зі зростанням цін на нерухомість, і досягли певних успіхів - остання статистика за цінами на дому виявилася гіршою майже за рік. Жоден з 70 міст, що входять в список спостереження, не продемонстрував зростання цін на будинки, причому в 47 з них зафіксовано зниження.

Також Ксін заявив, що для Китаю зараз самими великими ризиками можуть стати політичні розбіжності в керівництві і тому в переддень зміни керівництва в партії політичні ризики можуть загрожувати стабільності економіки.