ua en ru

Ринкова капіталізація Samsung перевищила рекордні 268 млрд доларів

Ринкова капіталізація Samsung перевищила рекордні 268 млрд доларів Фото: акції Samsung зростають напередодні виходу нового флагманського смартфона

Зростанню сприяли очікування виходу нового флагманського смартфона Galaxy S8 і зростання світової напівпровідникової промисловості

Ринкова капіталізація корейської компанії Samsung Electronics перевищила 268 млрд доларів, що є рекордним показником для компанії, сообщает "Компьютерное обозрение".

На цьому тижні ціна акцій компанії зросла до 1906 доларів, що дозволяє Samsung зайняти 11 місце в світі за ринковою капіталізацією.

Зростанню вартості акцій, як вважають аналітики, сприяли очікування виходу нового флагманського смартфона Galaxy S8 і зростання світової напівпровідникової промисловості. Зокрема, очікується, що напівпровідниковий бізнес Samsung буде приносити компанії близько 7,15 млрд доларів операційного прибутку за квартал з другого півріччя цього року. Крім того, позитивно вплинули на зростання акцій та очікувані зміни в структурі управління Samsung.

Нагадаємо, Samsung очікує рекордний операційний прибуток за підсумками першого кварталу.