ua en ru

Ринки акцій США 18 серпня ц.р. закрилися значним зниженням провідних індексів

Ринки акцій США 18 серпня 2011 р. закрилися значним зниженням провідних індексів. Різке падіння стало результатом реакції інвесторів на коментарі двох представників Федеральної резервної системи (ФРС) США, які проголосували проти обіцянки тримати ключову облікову ставку на нульовому рівні до 2013 р. Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Філадельфії Чарльз Плоссер назвав недавню обіцянку ФРС США утримувати базову облікову ставку на низькому рівні протягом наступних двох років прикладом "недоцільною політики у невідповідний для цього час". За його словами, його думка розходиться з позицією ФРС, оскільки "політика повинна визначатися виходячи з того, що відбувається в економіці, а не бути прив'язаною до чітким розкладом". Президент ФРБ Далласа Річард Фішер, у свою чергу, висловився проти захисту регулятором учасників фондових ринків. Додали песимізму і переживання про ситуацію у світовій економіці в цілому і в Європі зокрема.
Акції найбільшого в світі виробника персональних комп'ютерів Hewlett-Packard Co. подешевшали на 4,44% після того, як компанія знизила прогнози по прибутку за рік.
Котирування Bank of America Corp. на закритті торгової сесії втратили в ціні 6%, JPMorgan Chase & Co - 3,77%. Відразу на 4,93% знизилася вартість цінних паперів News Corp., Власника Fox TV і Wall Street Journal. Значним зниженням відзначилися акції виробника мережевого устаткування Cisco Systems. Його котирування опустилися на 5,3%.
За підсумками торгів 18 серпня індекс Dow Jones знизився на 419,63 пункти (-3,68%) - до 10990,58 пункту, індекс S & P - на 53,23 пункти (-4,46%) - до 1140,65 пункту, а індекс Nasdaq - на 131,05 пункти (-5,22%) - до 2380,43 пункту.