ua en ru

Рибалка: перед податковою амністією слід кардинально реформувати всі силові органи

Рибалка: перед податковою амністією слід кардинально реформувати всі силові органи Фото: Сергій Рибалка (прес-служба Сергія Рибалки)

Сергій Рибалка виступає за податкову амністію

Податковій амністії в Україні має передувати реформа силових структур. Таку думку в інтерв'ю парламентській газеті "Голос України" екс-керівник фінансового комітету Верховної Ради, народний депутат Сергій Рибалка.

"Ми ЗА податкову амністію. Її треба проводити обов'язково. Але перед цим слід кардинально реформувати всі силові органи. Треба чітко виписати повноваження нової структури, яка буде боротися з несплатою податків і забрати такі справи в міліції, СБУ і прокуратури. А то всі вони звикли тільки вибивати хабарі у бізнесу і "кришувати" рейдерство, влаштовуючи маски-шоу і погроми ", - сказав він.

Зате, як зазначає нардеп, влада не бажає цих змін, тому що розроблені законопроекти про створення нового такого органу - депутатський і Мінфіну, два роки залишаються без розгляду.

"Тепер, до того ж, нам пропонують створити якесь "Бюро фінбезпеки президента", як його вже називають ЗМІ. Навіщо? Та просто в обхід Конституції вирішили створити кишеньковий каральний орган. Реальна реформа нікому не потрібна. Для них все питання в тому, хто буде очолювати корупцію. Вони борються тільки за це ", - констатує Рибалка.