ua en ru

Рибалка: ломбардне лобі зриває розгляд законопроектів

Рибалка: ломбардне лобі зриває розгляд законопроектів Фото: Сергій Рибалка (facebook.com sergey.v.rybalka)

За словами Сергія Рибалки, розгляд проекту закону про регулювання ринку ломбардів затягується зусиллями лобістів

Розгляд проекту закону про регулювання ринку ломбардів постійно затягується зусиллями лобістів, які захищають тих, хто не бажає чесно платити податки. Про це інтерв'ю парламентській газеті "Голос України" повідомив екс-керівник фінансового комітету Верховної Ради, народний депутат Сергій Рибалка.

"Ми з групою експертів почали роботу над законопроектом ще в березні 2015 року. Ми бачили, що найвпливовіші гравці ринку, які, як кажуть, мають широкі корупційні зв'язки в правоохоронних органах, явно гальмують прийняття законопроекту. І, думаю, це пояснює той факт, що цей закон потрапив на голосування в парламентський зал тільки через два роки. Мало того - він був провалений!", - сказав він.

"Достатньо підстав підозрювати, що за провалом проекту стояло це ломбардне лобі", - додав парламентарій.

За словами нардепа, аналогічно затягується розгляд того проекту закону, який був підготовлений на заміну.

"Ми не зупинилися - і новий проект, який врахував багато пропозицій і критичних зауважень, наш фінансовий комітет рекомендував парламенту 5 вересня 2017-го. І що? Ситуація дивним чином повторюється - його розгляд гальмують, як тільки можуть, і він досі не потрапив до сесійної зали", - розповів народний депутат.

Він нагадав, що обсяг ломбардного ринку в Україні оцінюється десятками мільярдів гривень, з яких держава практично нічого не отримує.

При цьому прості люди, які змушені нести в ці заклади останнім, залишаються без захисту їх інтересів.