ua en ru

Рибалка: фінансово-економічний день в Раді зірваний через протистояння найбільших фракцій

Рибалка: фінансово-економічний день в Раді зірваний через протистояння найбільших фракцій

Проведення спеціального сесійної фінансово-економічного дня у Верховній Раді 17 березня, в рамках якого планувалося розглянути пакети важливих економічних законодавчих змін та законопроектів щодо реформування фінансового сектора, зірвано через нездатність домовитися найбільших парламентських фракцій. Про це заявив голова комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка в інтерв'ю журналістам.

"Соромно, але факт: з ранку до 17:00 парламент не встиг розглянути навіть два законопроекти! А ми більше півроку вимагали прискорити розгляд пакету законопроектів, підготовлених нашим комітетом. І кілька місяців ми готували проведення так званого фінансового дня. А серед законопроектів, наприклад, є системний проект, який має кардинально оновити базовий закон про страхування. Цього страховий ринок чекає не один рік, а наш комітет рекомендував його до розгляду Ради ще в травні минулого року. І в черговий раз розгляд його і низки інших фінансових законопроектів зірвано політичним протистоянням", - заявив Сергій Рибалка.

За його словами, зірвано розгляд двох законопроектів про банкрутство фізичної особи, прийняття яких має допомогти людям позбутися від кредитного рабства, і урядового законопроекту про реструктуризацію боргів підприємств перед банками для прискорення виходу економіки з кризи.

Він також повідомив, що серед запланованих на четвер було кілька проектів для сприяння залученню іноземних інвестицій, підвищення відповідальності посадових осіб контролюючих органів і т. д.

"Тільки розвиток економіки дасть збільшення доходів громадян і нові ресурси для проведення інших реформ. Неможливо рухатися вперед, поки найбільші фракції ведуть себе настільки безвідповідально", - заявив глава фінансового комітету парламенту Сергій Рибалка.

Політик також підкреслив, що фракція Радикальної партії з ранку до вечора була на робочих місцях у сесійній залі і сподівалася на початок результативної роботи сесії.