ua en ru

Рибак підписав скасування ряду законів від 16 січня

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак підписав закон № 4007у "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України", який скасовує 9 законів від 16 січня 2014 р. Про це повідомляє сайт Верховної Ради України.

Тепер закон про скасування законів від 16 січня повинен підписати Президент України Віктор Янукович.

Нагадаємо, 28 січня 2014 р., народні депутати України прийняли закон № 4007у, що скасовує ряд законів, прийнятих в ході голосування руками 16 січня 2014 р. За відповідне рішення проголосував 361 народний депутат.

Всього скасовано 9 законів.

Так, депутати скасували закон №721-VII "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян", №722-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів", №724-VII "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України", закон №723-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", №725-VII "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження)", №726-VII "Про внесення зміни до закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо відтермінування вступу в силу положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення", №727-VII "Про внесення зміни в ст. 197 Податкового кодексу України про звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України природного газу", №728-VII "Про внесення змін до ст. 297 КК України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців", №729-VII "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашизму".

Крім того, Рибак підписав ще чотири закони, прийняті 28 січня.

Дані законопроекти були прийняті на заміну наступним документам: № 4030"Про внесення зміни до закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо відтермінування вступу в силу положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення", № 4037 "Про внесення змін до ст. 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців", № 4038 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашизму" і №4039 "Про внесення зміни до ст. 197 Податкового кодексу України про звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України природного газу".

Нагадаємо, вчора Рада прийняла амністію для всіх учасників вуличних зіткнень.