ua en ru

Ryanair запропонувала компенсації пасажирам скасованих рейсів

Ryanair запропонувала компенсації пасажирам скасованих рейсів Фото: Ryanair (Wikimedia)

Ірландський лоукостер виконав вимогу Управління цивільної авіації Великобританії (CAA)

Бюджетна ірландська авіакомпанія Ryanair виконала вимогу Управління цивільної авіації Великобританії (CAA), оприлюднивши повідомлення, в якому поінформувала своїх пасажирів про те, що вони мають право на отримання компенсації через скасування рейсів. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що, крім повної компенсації вартості квитків або використання інших рейсів у тому ж напрямку, пасажирам скасованих рейсів буде запропоновано ваучер на суму 40 євро за кожен квиток, який діятиме з жовтня 2017 року до березня 2018 року.

Також перевізник заявив, що готовий оплатити пасажирам "обґрунтовані" витрати, пов'язані із незручностями через скасування рейсів.

Своєю чергою в CAA після публікації повідомлення Ryanair зазначили, що авіаперевізник "капітулював". При цьому виконавчий директор управління Ендрю Хайнс пообіцяв, що CAA продовжуватиме здійснювати тиск на ірландського лоукостера.

"Ми детально вивчимо їхню позицію та відстежуватимемо ситуацію, аби переконатися в тому, що пасажири на практиці отримають те, на що вони мають право", - зазначив він.

Нагадаємо, 27 вересня Ryanair повідомила про скасування ще 18 тисяч рейсів додатково до понад двох тисяч рейсів, які були вже скасовані раніше. Ці рейси були заплановані у період із листопада цього року до березня 2018 року. Скасування рейсів авіакомпанії зачепило близько 700 тисяч пасажирів. Необхідність скасування рейсів у Ryanair пояснили плутаниною з відпустками пілотів.