ua en ru

Ryanair розпочне польоти до України в кінці жовтня - на початку листопада, - Омелян

Ryanair розпочне польоти до України в кінці жовтня - на початку листопада, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Омелян уточнив терміни запуску польотів Ryanair

Європейський лоукостер Ryanair може почати літати до України в кінці жовтня - на початку листопада 2018 року. Про це на брифінгу розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не коментуємо жодних подробиць до підписання контрактів з двома державними аеропортами. Єдине, що можу повідомити, це орієнтовно початок рейсів кінець жовтня - початок листопада", - повідомив Омелян.

Він також зазначив, що розраховує на зростання пасажиропотоку в аеропорту "Бориспіль" до 20 млн протягом найближчих трьох років.

"Якщо нам це вдасться, я буду щасливий. Поки зростання 20-30% цього забезпечити не може. Але я сподіваюся, за рахунок продуманої бізнес-стратегії аеропорту ця цифра абсолютно досяжна за рахунок бюджетних авіакомпаній", - зазначив Омелян.

Крім того, він повідомив, що продовжуються переговори по створенню бюджетних авіакомпаній в Україні за рахунок іноземного капіталу.

"Нам необхідно розвивати цей ринок. Наше чітке бачення та мета, щоб у нас були створені регіональні хаби на базі, як мінімум, Львова, Одеси і Харкова", - пояснив міністр інфраструктури.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, навесні в Україні почне літати нова лоукост-авіакомпанія SkyUp. Авіаперевізник планує виконувати польоти по туристичним напрямкам в межах України та за кордон.