ua en ru

В лавах ЗСУ служать і працюють близько 54 тис. жінок, - Порошенко

В лавах ЗСУ служать і працюють близько 54 тис. жінок, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко відзначив внесок жінок у ЗСУ в порятунок українських бійців

У Збройних силах України служать і працюють близько 54 тис. жінок. Про це напередодні Міжнародного жіночого дня на зустрічі з жінками-військовослужбовцями та волонтерами, представницями мистецтва і культури, лікарями і вчителями заявив президент України Петро Порошенко, передає його пресс-служба.

За словами Порошенка, в даний час в ЗСУ проходять військову службу та працюють близько 54 тис. жінок, з яких майже 20 тис. - військовослужбовці.

"Там, де в підрозділі є жінка, і дисципліна вище, і ефективність, і відповідальність. І чоловіки навіть по-іншому тримаються, і в бій йдуть по-іншому. Тому дуже важлива ваша роль у захисті Батьківщини", - підкреслив Порошенко.

За його словами, з початку 2017 року на військову службу за контрактом прийшли понад 1 тис. жінок, а понад 2 тис. отримали статус учасника бойових дій

"Їм зобов'язані життям тисячі українських поранених, яких витягли українські жінки з поля бою. Їм зобов'язані в забезпеченні зв'язку, логістики і всього найважливішого", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко розповів, яких рішень чекає від Міжнародного суду ООН.