ua en ru

Ряд республіканських виборців може не підтримати Трампа на виборах президента США

Ряд республіканських виборців може не підтримати Трампа на виборах президента США Фото: Дональд Трамп

Якщо 37 виборців-республіканців відмовляться голосувати за Трампа, президента США буде обирати Палата представників

Ряд республіканських виборців може не підтримати кандидатуру Дональда Трампа на виборах президента США. Про це заявив республіканський вибірник Кріс Супрун, повідомляє "Голос Америки".

Як зазначає видання, на даний момент лише Супрун заявив, що не буде голосувати за Трампа. Разом з тим, він заявив, що буде не єдиним "вибірником-відступником".

"Ми працюємо над тим, щоб набрати необхідні 37 голосів, щоб передати це питання на розгляд Палати представників", - сказав він.

Однак, він відмовився повідомити, за кого він буде голосувати в понеділок.

Крім того, видання зазначає, що, на думку аналітиків, число виборців, які не будуть голосувати буде більше необхідного. Разом з тим, вони заявляють, що до підрахунку голосів вибірників 6 січня говорити про це з упевненістю неможна.

Як повідомляється, у разі, якщо 37 виборців-республіканців відмовляться голосувати за Трампа і у нього, як і кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон, буде 269 голосів, президента США буде обирати Палата представників, яку на даний момент контролюють республіканці.

Разом з там, згідно з американським законодавством, більшість виборщиків зобов'язані голосувати за переможця в їх штаті.

"Навіть якщо таке положення у зводі законів штату відсутнє, то, за словами виборців, вони вважають себе морально зобов'язаними проголосувати згідно з результатами голосування в своєму штаті", - йдеться в повідомленні.

IL Electoral College votes

We are in Springfield, IL, watching members of the Electoral College cast their votes. (Stream by ABC 7 Chicago)

Опубліковано CNN 19 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США сьогодні, 19 грудня, відбудеться голосування вибірників з 50 штатів і округу Колумбія, які проголосують за кандидатів на посаду глави держави.