ua en ru

Низка опозиційних партій засудили обвинувачувальний вирок Тимошенко

Представники опозиції звернулися з відповідними заявами, в яких засудили вирок екс-прем'єр-міністр України Юлії Тимошенко. Нагадаємо, її засудили до 7 років позбавлення волі.

Так, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко заявив: "Сьогоднішнім вироком влада Януковича остаточно повернула Україну в часи тоталітаризму й беззаконня... Ув'язнюючи Тимошенко - лідера української опозиції - влада Януковича делегітимізує себе, оскільки вирок Тимошенко не має нічого спільного з законом та Конституцією України". На переконання Кириленка, оголошений вирок напередодні підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом ставить під удар європейську перспективу України.

"Це вирок не Тимошенко - це вирок Януковичу. Тепер уже ясно - жодного шансу на другий термін у Януковича немає незалежно від того, помилує він Тимошенко через місяць, чи через рік. Цей бульдозерний режим приречений", - сказав народний депутат Анатолій Гриценко.

В той же час у заяві партії "Наша Україна" говориться: "Вироком проти Юлії Тимошенко, який був винесений 11 жовтня, владний режим на чолі з Віктором Януковичем остаточно встановив в Україні авторитаризм. "Наша Україна" категорично засуджує протиправний вирок проти Юлії Тимошенко і розцінює його як акт політичних репресій режиму проти одного з лідерів опозиції. Сьогодні відбулася розправа не з конкретною особою. Вчинено замах на українську демократію і кожного з нас. Судилище проти Юлії Тимошенко не має нічого спільного з правосуддям і бажанням встановити істину в обставинах укладання Московських газових угод".

Відзначимо, що лідер партії "Наша Україна" екс-Президент Віктор Ющенко заявив, що не вважає справу Тимошенко політично обумовленою. На його думку, уклавши з російським прем'єр-міністром Володимиром Путіним у 2009 році газові угоди, вона зрадила національні інтереси.

"Вирок колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко - вирок цієї влади надіям мільйонів українців, які хочуть жити у вільній країні.Цей вирок - діагноз владі. Вона не змогла подолати страх перед своїми політичними опонентами і тому вирішила закрити цей страх у тюрму", - сказано в заяві партії "Фронт змін".