ua en ru

Ряд нафтотрейдерів відмовилися знизити роздрібні ціни на бензин, - АМКУ

Ряд нафтотрейдерів відмовилися знизити роздрібні ціни на бензин та дизельне паливо.

Ряд нафтотрейдерів відмовилися знизити роздрібні ціни на бензин та дизельне паливо. Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України (АМКУ).

"Суб'єкти господарювання, які реалізують пальне на АЗС під брендами "ОККО", WOG, Shell, Parallel та деяких інших, ціни не знизили, та станом на 29 квітня 2014 р. встановили їх на бензин А-95 на рівні 15,99-16,07 грн/л. Водночас надана ними до комітету інформація не дає підстав для висновку щодо обґрунтованості саме таких цін", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як свідчать результати проведеного АМКУ аналізу ринку, протягом лютого-квітня 2014 р. темпи зростання роздрібних цін на бензини і дизельне пальне на АЗС в усіх регіонах України значно випереджали темпи зростання основних чинників, що впливають на їх формування. При цьому зниження у другій половині квітня 2014 р. вартості долара не призвело до адекватного падіння цін на бензини і дизельне пальне.

Як зазначають в АМКУ, у зв'язку з цим територіальним відділенням комітету доручено здійснити перевірку дотримання законодавства про захист економічної конкуренції цими учасниками ринку при встановленні цін на бензини і дизельне пальне, а у разі виявлення порушення вжити вичерпних заходів щодо їх припинення.

У свою чергу станом на 30 квітня 2014 р. знизилися ціни на бензини і дизельне пальне на АЗС, які працюють під брендами АNР, "Авіас", "Укранфта", "БРСМ", UkrPetrol та ряду інших, ціни на яких на бензин А-95 встановлені в межах 14,65-14,70 грн/л.

Нагадаємо, 8 квітня 2014 р. Антимонопольний комітет України надав ряду учасників ринку пального України обов'язкові для розгляду рекомендації щодо перегляду в бік зниження роздрібних цін на моторні бензини і дизельне паливо.