ua en ru

Низка населених пунктів Київщини ризикує залишитися взимку без тепла

Низка населених пунктів Київщини ризикує залишитися взимку без тепла Фото: опалення (РБК-Україна)

На сьогодні для 19 теплопостачальних підприємств Київської області відсутні підтверджені обсяги природного газу від НАК "Нафтогаз України"

Через відсутність підтверджених обсягів природного газу від НАК "Нафтогаз України" 19 теплопостачальних підприємств Київщини залишаються без газу. Про це повідомляє прес-служба компанії.

На сьогодні для 19 теплопостачальних підприємств Київської області відсутні підтверджені обсяги природного газу від НАК "Нафтогаз України". ПАТ "Київоблгаз" не має юридичних підстав для розподілу газу цим споживачам. Особливо загострилася ситуація із забезпеченням відповідними обсягами природного газу наступних підприємств ТКЕ:

- КП УЖКГ м. Славутич;

- КПТМ "Яготинтепломережа";

- КП КОР "Тетіївтепломережа";

- ТОВ "УкрОпт Мастер-Енерго" смт. Коцюбинське.

Початок опалювального сезону для клієнтів зазначених теплопостачальних підприємств залишається під загрозою зриву. Зокрема без тепла та гарячої води можуть опинитись 3 заклади охорони здоров’я, 9 загальноосвітніх шкіл, 19 дошкільних навчальних закладів та інших бюджетних організацій, а також 72 тисячі мешканців м. Славутич, м. Яготин, м. Тетіїв, смт. Коцюбинське та інших населених пунктів Київської області.

Нагадаємо, в Кодексі газорозподільних систем та Законі України "Про ринок природного газу" зазначено, що споживання природного газу за відсутності підтвердженої номінації (підтвердженого обсягу) є несанкціонованим відбором природного газу.