ua en ru

Рябікін розповів про плани залучення лоукостерів в "Бориспіль"

Рябікін розповів про плани залучення лоукостерів в "Бориспіль" Фото: Павло Рябікін

Голова "Борисполя" наголосив на необхідності прискорення наземного обслуговування таких компаній

Новопризначений керівник Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін озвучив плани щодо залучення авіакомпаній-лоукостерів. Про те, що необхідно зробити для реалізації планів, він розповів РБК-Україна.

"Це може бути економ-пакет по послугах в аеропорту. Що мається на увазі? Обслуговування за скороченою програмою за менші гроші. Також потрібно забезпечити інфраструктурні вимоги лоукостів. Вони такі: він прилетів, а через 45 хвилин вже повинен полетіти назад. Будь-яка компанія, яка таким чином пілотує повітряні судна, прагне до цього мінімального нормативу знаходження на землі. Це означає, необхідно надати відповідний слот "час прильоту" і "час вильоту", - пояснив він.

Голова "Борисполя" підкреслив, що на землі компаніям-лоукостерам потрібно надати максимальне сприяння, починаючи від швидкого обслуговування і закінчуючи місцем знаходження літака по відношенню до терміналу.

"Є різниця, коли автобус везе пасажирів 2-3 хвилини, або коли везе їх 15-20 хвилин. У "Борисполі" є точки, коли лоукост виставляють на далекі перони, і автобус везе пасажирів по території аеропорту 20 хвилин. При цьому є правило: поки пасажир не покинув борт, не можна починати дії з обслуговування судна", - зазначив Рябікін.

За його словами, прискорення наземного обслуговування буде також сприяти запуску централізованої системи заправки палива - в пероні терміналу D вже запроектований і закладений відповідний трубопровід.

Нагадаємо, новопризначений керівник Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін планує підготувати фінансовий план компанії протягом півтора-двох місяців.